Ocet Jablkowy 5%
Dary Natury Eko otrzymywany z najwyższej jakości jabłek w tradycyjnym procesie produkcji. Stosowany jest jako dodatek do potraw oraz naturalny konserwant. Jednak sposobów na jego wykorzystanie jest wiele, nie tylko w kuchni. Ocet jabłkowy wspomaga trawienie, ma korzystny wpływ na serce. Obniża indeks glikemiczny posiłków i pomaga zwalczać szkodliwe wirusy i bakterie. Regularnie spożywany, wspiera redukcję tkanki tłuszczowej oraz poprawia wygląd cery i włosów.
To wyjątkowe źródło substancji odżywczych takich jak: pektyny, aminokwasy, polifenole, kwasy octowe, mlekowe, cytrynowe i witaminy A, B, C, E oraz składniki mineralne: sód, potas, wapń, krzem, magnez, żelazo i fosfor. Do najważniejszych składników, które decydują o właściwościach zdrowotnych octu jest pektyna.
Działanie pektyny:
- Obniża poziom cholesterolu;
- Zapobiega miażdżycy i nadciśnieniu;
- Redukuje procesy trawienne;
- Wzmacnia naczynia krwionośne.
Przed użyciem wstrząsnąć. Wytrącenie się osadu na dnie butelki jest naturalnym procesem.