Japoński nóż Santoku z serii Miyabi 7000D to estetyczne narzędzie o wysokiej jakości, które zrobiło wrażenie na profesjonalnych szefach i ambitnych amatorach kuchni.
Wyjątkowe ostrze oszlifowane metodą Honbazuke czyni je idealnym do cięcia ryb, mięsa i każdego rodzaju warzyw z wyjątkową precyzją. Każdy nóż ma unikalny wzór damastu i można go wykorzystać do przygotowania oryginalnych japońskich specjałów i innych potraw, które z pewnością będą główną atrakcją każdego spotkania.
Ostrze jest wykonane z rdzenia ze stali CMV60 otoczonego przez 64 warstwy stali o wyższym parametrze sprężystości dla uzyskania wyjątkowo twardej krawędzi i odpowiedniej elastyczności całej głowni. Nóż jest następnie poddany złożonemu procesowi hartowania z wymrażaniem CRYODUR. Ten proces nie tylko zapewnia wyższą twardość, ale także czyni go bardziej odpornym na korozję.
Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D jest imponująco stabilny i łatwy w utrzymaniu, a jego wyjątkowa równowaga zapobiega zmęczeniu podczas pracy. Dodaj odrobinę profesjonalizmu i wygody do gotowania przy pomocy noża
Santoku.
Cechy szczególne
- rdzeń ostrza ze stali CMV60 laminowany w procesie kucia w 64 warstwach stali nierdzewnych gwarantuje twardość i wytrzymałość;
- unikalny wzór damastu;
- ostrza hartowane technologią CRYODUR zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność;
- tradycyjny kształt uchwytu w kształcie litery "D" z unikalnym wzornictwem zapewniającym idealną równowagę i niestrudzone cięcie;
- symetryczne ostrze z ultraostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość;
- wytrzymała i łatwa w czyszczeniu rękojeść, wykonana z wielowarstwowego lnu i żywicy syntetycznej w połączeniu ze stalą nierdzewną;
Wymiary:
- długość ostrza:18 cm;
- długość uchwytu:14 cm;
- szerokość ostrza:0.2 cm;
- szerokość uchwytu:2.3 cm;
- wysokość:4.7 cm;
- masa:0.23 kg.