Czy kiedykolwiek próbowałeś dania jednogarnkowego? Jeśli nie, garnek
Ballarini Avola doskonale się do tego nada. To uniwersalne naczynie jest nie tylko praktyczne i wszechstronne, ale też pozwoli na zaoszczędzenie cennego czasu. Cebulę, czosnek, warzywa i mięso doskonale obsmażysz dzięki specjalnej, 4-warstwowej powłoce KERAVIS Extreme o grubości 4.5 mm, która zapobiega przywieraniu nawet przy niewielkiej ilości tłuszczu i ułatwia czyszczenie bez względu na to, czy korzystasz ze zmywarki czy bieżącej wody. Po obsmażeniu składników wystarczy dodać odpowiednią ilość wody lub bulionu, aby następnie ugotować w nich makaron. I gotowe! Wszystkie smaki zachowane i tylko jedno naczynie do umycia.
Wysokiej jakości szklana pokrywa umożliwia stały wgląd w gotowaną potrawę, a dno wykonane z połączenia stali i aluminium świetnie sprawdzi się na wszystkich kuchenkach – w tym indukcyjnych, zapewniając szybkie i równomierne rozprowadzenie ciepła.
Nie trzeba być koneserem włoskiego designu, aby zauważyć piękno odlewu pokrytego proszkową powłoką w głębokiej czerni. Projekt mediolańskiego duetu Matteo Thun & Antonio Rodriguez cieszy oko każdego. Do tego wszystkiego optymalny rozmiar naczynia umożliwia przygotowanie szerokiego menu, które sprawi, że Twoi goście zaniemówią.
Cechy szczególne:
- Łatwy w użyciu i pielęgnacji - można czyścić w zmywarce;
- Naczynie z kutego aluminium pokryte trwałą, 4-warstwową powłoką nieprzywierającą KERAVIS Extreme;
- Idealny do wszystkich rodzajów kuchenek - również indukcyjnych;
- Elegancki wygląd dzięki proszkowanej powłoce w głębokiej czerni;
- Wyprodukowana we Włoszech.