Krem matujący pełen roślinnych korzyści. Dzięki zawartości starannie wyselekcjonowanych wegańskich składników aktywnych formuła kremu zapewnia całoroczną skuteczną pielęgnację skóry problematycznej, mieszanej, tłustej i również wrażliwej. Krem skutecznie walczy z niedoskonałościami skóry. Dzięki zawartości płatków owsianych reguluje wydzielanie sebum i dobrze matuje skórę skłonną do powstawania wyprysków. Jego lekka formuła nie obciąża skóry, idealnie wchłania się, zmniejsza widoczność porów, odświeża i nawilża naskórek. Krem daje efekt satynowej miękkości i gładkości.
Receptura zawiera wegańskie składniki aktywne:
* Mleczko ryżowe – cenna kompozycja oleju ryżowego i protein ryżowych. Wykazuje działanie nawilżające, odżywcze i kondycjonujące. Dzięki zawartości kwasów i witaminy E skutecznie zwalcza oznaki starzenia.
* Olej z kiełków pszenicy – ma najwyższą zawartość witaminy E spośród wszystkich olejów roślinnych. Łatwo wnika w skórę, regeneruje ją i odżywia. Doskonale odnawia warstwę hydrolipidową skóry, zapobiegając utracie wody z naskórka.
* Ekstrakt z owsa – zawarte w nim składniki odżywcze koją skórę, zmiękczają ją i nawilżają. Charakteryzuje się wysoką zawartością związków z grupy tokoferoli, głęboko wnika w naskórek, przywracając mu jędrność i elastyczność.
Sposób użycia: Codziennie rano i wieczorem nakładać krem masującymi ruchami na oczyszczoną skórę twarzy, szyi i dekoltu, pozostawiając do wchłonięcia. Stosować samodzielnie lub razem z serum z serii Bielenda Vegan Muesli dla wzmocnienia efektu matującego. Krem stanowi doskonałą bazę pod makijaż.