Ciasto przyklejone do stołu jest gotowe, papier, który przesuwa się wraz z ciastem po stole, jest gotowy, a papier, który jest nawinięty na siebie, jest gotowy. Dzięki maleńkim silikonowym kropkom przymocowanym do podstawy papieru do pieczenia Albal z antypoślizgową powierzchnią, pozostaje on przymocowany do tacy lub stołu i zapobiega przesuwaniu się po powierzchni.
Papier do pieczenia Albal zmniejsza również powierzchnię kontaktu z wypiekami dzięki swojej nieprzywierającej strukturze. Zmniejsza to ryzyko przywierania ciasta do papieru pergaminowego i jego łatwiejszego odklejania się po wyjściu z piekarnika. Twoje pyszne wypieki będą idealne i w jednym kawałku. Ponadto blacha do pieczenia będzie utrzymywana w czystości, ponieważ papier do pieczenia Albal ma bardzo delikatną silikonową powłokę odpowiednią do stosowania z żywnością. Pozwala to uniknąć konieczności natłuszczania papieru do pieczenia, a rezultatem jest czysta blacha do pieczenia, dzięki czemu masz więcej czasu na delektowanie się ciastami.