Klasyk wśród klasyków – garnek Salina Granitium marki Ballarini to absolutnie uniwersalne i wszechstronne naczynie do gotowania. Oprócz starannego wykonania, uwagę przyciąga niebanalny design, który jest zasługą bardzo uzdolnionego duetu projektantów z Mediolanu – Matteo Thuna i Antonio Rodrigueza.
Zalety:
• wykorzystano w nim technologię Radiant Induction, pozwalającą bezbłędnie ocenić, czy garnek jest już odpowiednio nagrzany;
• grube dno, wysokie brzegi i szczelna pokrywka sprawiają, że ciepło równomiernie rozprowadza się po całej powierzchni, a wszystkie smaki, aromaty i wilgoć zostają zatrzymane wewnątrz;
• można go myć w zmywarce;
• posiada specjalną nieprzywierającą powłokę Granitium Ti-X, z dodatkową warstwą tytanu.
Materiały - wykonano go z kutego litego aluminium, tytanu, szkła i stali nierdzewnej.
Przeznaczenie - naczynie przeznaczone jest do kuchenek indukcyjnych.
Warto wiedzieć! Uchwyt ze stali nierdzewnej pozostaje chłodny podczas gotowania.