Żeliwny garnek francuskiej marki Staub z pewnościom sprosta Twoim oczekiwaniom. Aromatyczne gołąbki, faszerowana papryka, soczysta pieczeń a także świeży chleb i nie tylko - dzięki jej praktyczności przygotujesz różnorodne dania. Żeliwo, z którego jest wykonana posiada idealną zdolność magazynowania ciepła, co zdecydowanie skraca czas gotowania czy pieczenia.
Płaska powierzchnia pokrywki, która od wewnątrz wyposażona jest w wypustki to system Aroma Rain, który pomaga zachować wilgoć podczas przygotowywania posiłku, dzięki czemu pieczeń jest dużo bardziej soczysta i pełna aromatu. Metalowy uchwyt przymocowany do pokrywy odporny jest na wysoką temperaturę do 250°C.
Ergonomiczne uchwyty po obu stronach korpusu naczynia pozwolą Ci na wygodne przenoszenie nawet w rękawicach kuchennych.
Czarna emalia pokrywająca wnętrze garnka posiada mikro szczeliny, w których zbierają się soki z pieczonych mięs. Są one pełne smaku i stanowią idealną bazę wykwintnych sosów. Ponadto powierzchnia ta charakteryzuje się nieprzywieralnością co ułatwia gotowanie i czyszczenie po użyciu.
Po za każdorazowym umyciu naczynia warto pamiętać o:
• wycierania do sucha rantu;
• przecieraniu wnętrza garnka olejem spożywczym w celu jego konserwacji.