Za pomocą nożyc do ziół HerbCut od GARDENA można skutecznie ścinać zioła drzewiaste, takie jak rozmaryn, tymianek i szałwia. Ostro zakończone ostrza z trwałej stali nierdzewnej umożliwiają cięcie z niesłabnącą precyzją. Inteligentnym detalem nożyc są trzy otwory różnej wielkości między rękojeściami – wystarczy jednym ruchem przeciągnąć łodygę przez otwór, by w prosty sposób usunąć liście. Liście można od razu wykorzystać w kuchni lub pozostawić je do wysuszenia. Rękojeści nożyc HerbCut stworzono z myślą o ekologii. W ponad 70% wykonane są z tworzywa sztucznego pochodzącego z recyklingu, co oszczędza cenne zasoby. Dzięki ergonomicznym rękojeściom ErgoTec z miękkimi elementami, nożyce wygodnie leżą w dłoni i się z niej nie wyślizgują. Mogą być używane zarówno przez osoby prawo jak i leworęczne. Ostrza są przeznaczone do kontaktu z żywnością i nie wpływają na jej smak ani zapach. Można je też łatwo umyć w zmywarce.
Funkcje
Duża moc i precyzja
Ostro zakończone ostrza wykonano z wysokiej jakości stali nierdzewnej, dzięki czemu imponują trwałością oraz zapewniają precyzyjne i czyste cięcie.
Praktyczna funkcja defoliacji do usuwania liści
Trzy otwory o różnej wielkości umieszczone między rękojeściami sprawiają, że nożyce posiadają przydatną funkcję defoliacji ziół drzewiastych, takich jak rozmaryn. Wystarczy przeciągnąć łodygę przez otwór, by jednym płynnym ruchem usunąć liście i wykorzystać je od razu do gotowania lub pozostawić do wysuszenia.
Specyfikacje
Rodzaj cięcia Dwuostrzowa
Ostrze Precyzyjny szlif