Miód Manuka UMF 20+ zawiera minimum 829 methylglyoxalu (MG).
Miód Manuka UMF 20+ jest w 100% czystym, niezależnie testowanym i zawierającym wysoki poziom wyjątkowych dla organizmu człowieka, naturalnych substancji aktywnych.
Produkt został poddany szczegółowym badaniom i certyfikacji, w trakcie których przyporządkowano mu poziom UMF 20+ odpowiadający jego antybakteryjnej mocy.
Zastosowanie
- Wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego
- Wpływa wyjątkowo korzystnie na układ pokarmowy
- Pomaga utrzymać prawidłowy stan skóry
- Wykazuje właściwości antybakteryjne, przeciwzapalne i przeciwgrzybicze
Zaleca się spożywać miód Manuka rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie, pół godziny przed posiłkiem. Nie należy rozpuszczać miodu we wrzącej wodzie. Przy spożywaniu trzech łyżeczek miodu dziennie, słoik o pojemności 250 gramów wystarczy na dwa tygodnie. Miód manuka należy przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.