Patelnia Kohersen Black Cube o pojemności 2.4 l i średnicy 28 cm. Naczynie posiada wytrzymałą, odporną na zarysowania powłokę o strukturze plastra miodu, dzięki której temperatura jest równomiernie rozprowadzana po powierzchni naczynia, a podczas gotowania nie przywierają do niej potrawy. Komponenty wykorzystane do stworzenia wszystkich naczyń Kohersen nie wpływają na smak i zapach potraw.
Naczynia Kohersen zostały wykonane przy użyciu wyjątkowej, opatentowanej, koreańskiej technologii Black Cube i jako jedyne posiadają oryginalną, dwustronną powierzchnię funkcyjną zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz naczynia, dodatkowo wzmocnioną niezwykle trwałą i odporną na zarysowania powłoką Diamond. Udoskonalona struktura plastra miodu pozwala na wyjątkowo efektywne rozprowadzanie ciepła na całej powierzchni użytkowej, a także zapobiega przywieraniu. Gotowanie stało się szybsze, łatwiejsze, zachowując przy tym wszelkie walory smakowe i zdrowotne.
Garnki i patelnie Kohersen posiadają hybrydową konstrukcję Tri-Ply: stal nierdzewna - aluminium - stal nierdzewna. Trójwarstwowa budowa zapewnia niezwykłą trwałość i odporność na uszkodzenia, dzięki czemu naczynia służą długie lata. Można w nich przyrządzać potrawy, także w piekarniku, w temperaturze do 260°C. Ogromną zaletą takiej konstrukcji jest doskonałe przewodzenie i efektywne utrzymanie ciepła podczas gotowania. Dzięki niej powierzchnia osiąga pożądaną temperaturę w bardzo krótkim czasie (60 s do 200°C), nagrzewając się najszybciej spośród przetestowanych patelni popularnych marek. Ponadto, podtrzymanie ciepła podczas gotowania wymaga niższych nakładów energetycznych. Hybrydowa, wielowarstwowa konstrukcja patelni zapewnia najbardziej efektywne przewodnictwo ciepła. Gotujesz szybciej, oszczędzasz energię, obniżasz wydatki. Spodnią warstwę naczynia stanowi stal magnetyczna, która umożliwia gotowanie na kuchenkach indukcyjnych.
Opatentowana, dwustronna powierzchnia funkcyjna w technologii Black Cube posiada wyjątkową strukturę plastra miodu. Jest to kompozycja wypustek ze stali nierdzewnej oraz wklęsłej powierzchni pokrytej powłoką zapobiegającą przywieraniu.
Dzięki temu rozwiązaniu tłuszcz, przyprawy czy resztki potrawy nie przywierają do naczynia, a gotowanie staje się łatwiejsze i przyjemniejsze. Mycie zajmuje mniej czasu i wymaga niewielkiej ilości wody czy detergentu.
Długotrwała, odporna na uszkodzenia powłoka Diamond to dodatkowe zabezpieczenie powierzchni naczynia - pomaga chronić naczynie przed zarysowaniem, nawet podczas używania ostrych przyborów kuchennych, na przykład szpatułek, czy szorstkich gąbek do mycia. Niebieska poświata na powierzchni naczynia to widoczna oznaka tej wyjątkowej ochrony. Powłoka Diamond jest odporna na ścieranie i zapewnia ochronę na długi czas - nawet do 10000 przetarć. Ponadto, wypustki ze stali nierdzewnej tworzące wzór plastra miodu tworzą niewielkie „kolumny”, na których opierają się przybory kuchenne podczas mieszania potrawy, co stanowi pierwszy bufor zabezpieczający powłokę zapobiegającą przywieraniu.