Nóż Gyutoh Miyabi 7000D 20 cm to uniwersalne narzędzie o atrakcyjnym designie. Dzięki ostrzu idealnie nadaje się do krojenia większych składników, co pozwala z łatwością kroić mięso lub większe warzywa. Dzięki specjalnemu kształtowi idealnie nadaje się do przyrządzania japońskich potraw. Będziesz cieszyć się tym nożem przez wiele lat, szczególnie jeśli użyjesz azjatyckich technik cięcia w kuchni. Jednak dzięki swoim wyjątkowym właściwościom nadaje się również do większości innych potraw, również europejskich.
Ostrze składa się z rdzenia ze stali proszkowej o bardzo wysokiej twardości laminowanego 64 warstwami stali wysokiej sprężystości. To daje nożowi imponującą twardość i elastyczność, dzięki czemu jest wyjątkowo wytrzymały. Jest to również kluczowy warunek do uzyskania precyzyjnej i trwałej krawędzi zapewniającej ekstremalną ostrość. Użyj tego noża, aby bez wysiłku ciąć wszelkie rodzaje składników.
Trudno przejść obojętnie obok estetycznego i imponująco funkcjonalnego uchwytu, wykonanego z bardzo twardej i wytrzymałej micarty lnianej. Połączenie tego materiału ze stalą nierdzewną to współczesny trend we wzornictwie a uchwyt staje się dziełem sztuki sam w sobie. Jest również wygodny i pewny podczas cięcia. Delektuj się unikalnym przygotowaniem japońskich potraw z nożem Gyutoh Miyabi serii 7000D.