Nóż do pieczywa Miyabi 5000FCD 24 cm zachwyca swoją wyjątkową twardością i ostrością. Z jego ostrzem o długości 24 cm łatwo i sprawnie przekroją Państwo chrupiącą bagietkę, pachnący świeży chleb, czy pełnoziarnistą bułeczkę śniadaniową bez obaw o pokruszenie czy rozerwanie. Nóż do pieczywa serii 5000FCD ma ostrze wykonane z twardego rdzenia ze stali FC61 zakutego w 48 warstw stali o różnych właściwościach fizycznych.
Ta technologia daje nie tylko niezwykle efektowny wzór, unikalny dla każdego egzemplarza, zapewnia przede wszystkim wysoką retencję krawędzi tnącej przy odpowiedniej elastyczności i bardzo dobrej udarności głowni. Wykorzystany w procesie wytwarzania Friodur - proces hartowania z wymrażaniem zapewnia większą gęstość międzycząsteczkową stali w efekcie zwiększając twardość i odporność na korozję. Charakterystyczny ząbkowany szlif pozwala na krojenie nawet najbardziej chrupiącego, świeżego pieczywa. Dzięki ergonomicznemu uchwytowi uformowanemu na kształt litery D nóż ten świetnie leży w dłoni i umożliwia nawet najdłuższą pracę bez zmęczenia.
Ten stabilny nóż, podobnie jak cała linia, zachwyca wyborną estetyką. Wzór warstwowy ostrza tworzy doskonały kontrast z drewnianym wyglądem uchwytu z drewna Pakka. Dwa czerwone pierścienie na czarnej rękojeści podkreślają typowy, japoński charakter tego niezwykłego pomocnika kuchennego. Wybierając ten nóż otrzymają Państwo najwyższej jakości narzędzie, które zapewni Wam lata kuchennej przyjemności.
Brak opinii o produkcie
Podziel się swoją opinią jako pierwszy