Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT 20 cm jest idealnym narzędziem szefa kuchni. Posiada gładkie ostrze, które świetnie poradzi sobie z pokrojeniem ryb i mięsa. Duże warzywa również nie stanowią dla niego problemu. Ostrze jest wykonane z laminatu stali proszkowej MicroCarbide oraz dwóch warstw stali nierdzewnej o niższej twardości i większej elastyczności. Tak kuta głownia poddawana jest procesowi hartowania i wymrażania w celu osiągnięcia ekstremalnie wysokiego poziomu twardości i utrzymania ostrości. Proces kucia nadaje mu unikalny wzór i wyjątkowość. Nóż zyskuje finalną ostrość dzięki technice ostrzenia Honbazuke.
Ergonomicznie ukształtowana rączka wykonana jest z Cocobolo, czyli ciemnego, gładkiego drewna, które pięknie kontrastuje z ostrzem. Rękojeść ma wygięty kształt, gwarantujący wygodę. Dobrze wyważony uchwyt jest standardem całej serii Miyabi 6000MCT. Dzięki temu balansowi możesz pracować przez dłuższy czas bez uczucia zmęczenia. Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT to wysokiej jakości japoński nóż, dzięki któremu możesz wykonać wiele prac w kuchni.