Nóż Santoku Miyabi 6000MCT 18 cm jest nożem do użytku codziennego, a jego nazwa pochodzi od „Trzech cnót”, czyli mięsa, ryb i warzyw, które kroi idealnie. Ostrze wykonane jest ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 zakutej w 2 warstwach stali nierdzewnej podwyższającej ochronę rdzenia przed pęknięciem. Wykute głownia poddawana jest procesowi hartowania i mrożenia, co zapewnia twardość około 63 w skali Rockwella, szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza.
Ciemnobrązowy uchwyt z drewna drzewa Cocobolo nadaje szyku i jest wygodny w dzięki ergonomicznemu kształtowi i wyważeniu. Taka harmonia pozwala na bezproblemową pracę przez dłuższy czas bez uczucia zmęczenia. Producent zwrócił uwagę na autentyczny japoński profil ostrza, klasyczny i unikalny wzór powstający w procesie kucia cechujący tradycyjne rzemiosło Kraju kwitnącej wiśni. Nóż jest szlifowany dwustronnie techniką Honbazuke. Nóż Santoku Miyabi 6000MCT to wysoka jakość z japońskim designem i Twoje nowe narzędzie codziennego użytku.