Nóż do pieczywa Miyabi 6000MCT 23 cm pozwala na łatwe i bezpieczne krojenie chleba, bułek i ciast. Posiada twardą ząbkowaną krawędź, dzięki czemu można go łatwo przecinać przez skórkę chleba i miękkie wypieki. Nóż ma długość ostrza 23 cm i ergonomiczny uchwyt.
Rdzeń noża do chleba wykonany jest z bardzo twardej stali proszkowej, która jest zamknięta dwoma dodatkowymi warstwami stali o sprężystej charakterystyce. Laminowany w ten sposób rdzeń czyni ostrze jednocześnie twardym i odpornym na pęknięcia. Specjalna obróbka nadaje ostrzu charakterystyczny wzór. Ostrze jest również obrabiane za pomocą złożonych procesów hartowania i wymrażania. Proces zapewnia wysoką retencję krawędzi tnącej, odpowiednią elastyczność i udarność klingi.
Stabilna rękojeść wykonany została z egzotycznego drewna Cocobolo z Ameryki Środkowej, dzięki czemu jest ergonomicznie dopasowana do dłoni. Producent odpowiednio wyważył nóż, zapewniając długie cięcie przy niewielkim wysiłku. Nóż do pieczywa z serii Miyabi 6000MCT ma doskonałe właściwości tnące, jest wytrzymały i elastyczny - jest to narzędzie, które uzupełni Twoją kuchnię i będzie doskonale spełni swoją funkcję.