Nóż Nakiri Miyabi 5000MCD 17 cm to dzieło sztuki kulinarnej. Zarówno ostrze, jak i rękojeść są wykonane z najcenniejszych materiałów, które kształtują ich uderzający wygląd. Potężny rdzeń ostrza ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 jest chroniony przez 100 warstw dwóch różnych stali nierdzewnych. Innowacyjny proces hartowania i utwardzania wymrażaniem w -196°C Miyabi zapewnia długotrwałą ostrość ostrzy Cryodur. Pod pięknym wyglądem kwiatowy wzór warstwowy skrywa szczególną twardość i trwałość krawędzi tnącej.
Uzupełnieniem jest równie urzekający chwyt z brzozy Masur. Ceniony materiał na rękojeści noża, brzoza karelska jest również jedynym drewnem, jakie kiedykolwiek zastosowano w jajach Fabergé. Ekskluzywne i ergonomiczne noże Miyabi 5000MCD są tak wygodne i skuteczne jak piękne.