Nóż do filetowania Zwilling Gourmet 18 cm łączy w sobie nowoczesną technologię i tradycję. Wyróżnia się smukłym, elastycznym ostrzem i ergonomiczną rękojeścią z tworzywa sztucznego z trzema nitami z laserowym logo Zwilling na środkowym nitowaniu.
Nóż z ostrzem o długości 18 cm jest łatwy w użyciu i odpowiedni nawet dla początkujących. Ostrze zostało precyzyjnie wykute z kawałka stali i dlatego idealnie nadaje się do doskonałego i bardzo cienkiego usuwania filetów. Ostrze Friodur jest również utwardzane lodem w specjalnym procesie. Dzięki temu ostrze jest szczególnie wytrzymałe, elastyczne i odporne na korozję. Te właściwości są podstawą pierwszorzędnego cięcia i dokładnego ostrzenia noża.
Co ciekawe, nóż do filetowania nadaje się nie tylko do krojenia ryb. Może być używany na wiele sposobów. Możesz go użyć do usunięcia ścięgien lub skóry z mięsa. Jeśli chcesz filetować mięso, ryby i owoce, wybierz wysokiej jakości nóż do filetowania Zwilling z serii Gourmet.