Wkład do gotowania na parze Zwilling Plus 24 cm to delikatna technika zwykle używana do gotowania warzyw, ponieważ pozwala najlepiej zachować kształt, kolor i smak. Żywność nie ma kontaktu z wodą, jest to więc również lepszy sposób na zachowanie niezbędnych witamin. Wkład do garnka do gotowania na parze w rozmiarze 24 cm jest wykonany ze stali nierdzewnej o wysokim połysku. Posiada uchwyty, które pozostają chłodne podczas gotowania.
Wystarczy napełnić garnek o wodą lub wywarem warzywnym i włożyć warzywa lub inną żywność do wkładu. Przykryj wkład pokrywką, żeby powstrzymać uchodzeniu ciepła i pary. Produkt być również używany w kuchni azjatyckiej do przygotowywania ryb, mięsa lub makaronu. Jest bardzo łatwy w czyszczeniu po użyciu i może być myty w zmywarce. Dzięki wkładowi do gotowania na parze Zwilling Plus można przygotować zdrową żywność w mgnieniu oka, jednocześnie zachowując witaminy. Żadna kuchnia nie jest kompletna bez niej.