Zestaw do fondue Staub czerwony 10 cm łączy w sobie klasyczną formę przygotowania z zaletami wytrzymałego żeliwa. Tradycyjne fondue warzywne lub mięsne w oleju lub bulionie, fondue z sera szwajcarskiego z wytrawnym białym winem, fondue deserowe z rozpuszczoną czekoladą czy delikatne fondue rybne - wyobraźnia nie zna granic. Dzięki doskonałemu magazynowaniu ciepła żeliwa naczynie nagrzewa się szybko, równomiernie i pozostaje ciepłe przez długi czas.
Jeśli garnek jest podgrzewany na kuchence zamiast nad podgrzewaczem, można go łatwo transportować za pomocą ergonomicznych uchwytów i ustawiać na stole w jadalni. Zdejmowany uchwyt na widelce chroni również przed rozbryzgami oleju na stole lub ubraniu. Dzięki gładkiej, emaliowanej powierzchni wewnętrznej żywność nie przywiera, a wszelkie pozostałości można łatwo usunąć. Wreszcie, podrzewacz można umieścić w naczyniu do góry nogami, a zestaw można schować, aby zaoszczędzić miejsce.