Kimbo Extra Cream Bohnen składa się w 50% z ziaren Arabiki i w 50% z ziaren Robusty. Kawa charakteryzuje się perfekcyjną cremą i średnią zawartością kofeiny.
Kimbo Extra Cream Bohnen to idealna mieszanka 50% Arabiki i 50% Robusty pochodzących z najlepszych regionów uprawnych Ameryki Południowej, Środkowej oraz Brazylii. Jest średnio palona, ma doskonałą cremę i umiarkowaną zawartość kofeiny.
Pod względem smaku Kimbo Espresso Extra Cream jest średnio mocna, owocowa, aromatyczna, z lekką słodyczą i delikatnymi nutami palenia. Dzięki 50% zawartości Robusty, w połączeniu z doskonałą mieszanką i paleniem, jest idealna zarówno do przygotowania espresso, café crème, cappuccino, jak i latte macchiato.
Kimbo Extra Cream doskonale nadaje się do parzenia kawy i napojów kawowych w automatycznych ekspresach do kawy oraz, jeśli dysponujesz młynkiem do kawy, do ręcznego przygotowania.