Pyłek kwiatowy to cenna substancja pozwalająca uzupełnić codzienną dietę w aminokwasy, witaminy i mikroelementy. Pyłek kwiatowy to podstawowy pokarm pszczół. Stanowi bogate źródło witamin, makro- i mikroelementów oraz inne cenne substancje. Pyłek zawiera białka, witaminy i sole mineralne, a oprócz tego także błonnik, flawonoidy i fitosterole. Jest to substancja odżywcza, wzmacniająca i poprawiająca samopoczucie. Pobudza apetyt i poprawia przemianę materii, polepsza przyswajanie żelaza i korzystnie wpływa na wątrobę, poprawia kondycję, odporność i samopoczucie. Zalecany w stanach wyczerpania i osłabienia.
Składniki: 100% naturalny pyłek kwiatowy. Pyłek suszony w niskiej temperaturze, co pozwala na zachowanie wszystkich właściwości.
Składniki zawarte w 100g, %RWS*: Tłuszcz – 4 g – 6% RWS*, w tym nasycone kwasy tłuszczowe – 3.5 g – 2.5% RWS*; Węglowodany – 36 g – 14% RWS*, tym cukry – 4.2 g – 0% RWS*; Błonnik – 6 g; Białko – 20 g – 40% RWS*; Sól – 0 g – 0.2% RWS*.
Sposób użycia: Spożywać jako dodatek do potraw (można uprzednio rozdrobnić) lub po wymieszaniu z miodem lub letnią wodą.
Sposób przechowywania: przechowywać w miejscu suchym i ciemnym, w temperaturze pokojowej od 15°C do 25°C.
Ważne: Produkt zawiera pyłki kwiatowe i może zawierać gluten, soje, orzechy arachidowe (i inne orzechy), sezam oraz gorczyce. Nie zaleca się by produkt spożywały osoby uczulone na pyłki i jad pszczół.