Perfumiarz marki Hermes, Christine Nagel, stworzyła Eau De Rhubarb Ecarlate w 2016 roku. Jest to nieoczekiwana interpretacja wody kolońskiej Hermes, która odtwarza niesamowitą świeżość rabarbaru.
„Zawsze uwielbiałem dwoistość rabarbaru. Podwójną dualność: wizualną i olfaktoryczną. Zielony kolor zmienia się w czerwony. Z kwaśnego i rześkiego zapachu staje się miękki i aksamitny” - Christine Nagel.
Dzięki Eau De Rhubarb Ecarlate Christine Nagel stworzyła swoją pierwszą wodę kolońską dla marki Hermes. Niespotykany i odważny, bardziej roślinny niż cytrusowy, otwiera się rześką, kwaśną świeżością rabarbaru, pachnącym lantanem, uzupełnionym aksamitnymi, delikatnymi nutami białego piżma.
Kolekcja Colognes odzwierciedla mistrzostwo Hermes. Szczery, symboliczny wyraz prostych, musujących przyjemności - każda woda kolońska Hermes to olfaktoryczny portret.