Nóż do mięsa Richardson Sheffield Midori 20 cm wykonany z japońskiej stali damasceńskiej VG-10 o 67-warstwym składzie, te noże są wynikiem perfekcji i mistrzostwa rzemieślników. Starannie kute i zwijane ostrza tworzą niezwykle piękne i wysokiej jakości narzędzia. Ostrze noża z stali damasceńskiej ma unikalny wzór, z charakterystycznymi falami na powierzchni noża. Drewniana rękojeść noża czerpie swoje korzenie z długiej tradycji japońskich mieczy samurajskich.
Dzięki wysokiej jakości stali, noże Midori są niezwykle ostre i elastyczne (potrafią nawet ogolić). Długotrwała ostrość noży sprawia, że nie trzeba ich często ostrzyć. Dodatkowe młotkowanie ostrza zapobiega przywieraniu np. pokrojonych pomidorów. Idealny na prezent. Można myć w zmywarce, ale zaleca się ręczne czyszczenie.
Brak opinii o produkcie
Podziel się swoją opinią jako pierwszy