Obrotowy – Wałek obrotowy do ciasta. Wałek ma wymiary: długość całkowita 47 cm, długość powierzchni wałkującej 23 cm, a średnica wałka wynosi 6,5 cm.
Silikonowy – Wałek wykonany z wysokiej jakości białego silikonu. Silikon odporny jest na temperatury od -40°C do +220°C. Posiada uchwyty wykonane z wytrzymałego tworzywa w kolorze brązowym.
Nieprzywierający – Silikonowa powierzchnia sprawia, że wałek nie klei się do ciasta i ułatwia czyszczenie. Do rozwałkowania ciasta nie potrzeba dużej ilości mąki. Wałek dzięki użytym materiałom jest odporny na wilgoć i odkształcenia, nie chłonie zapachów, szybko schnie.
Przydatny – Sprawdzi się do wałkowania ciasta na pierogi, makaron, pizzę, wyroby cukiernicze itd. Z jego pomocą można uzyskać odpowiednią grubość przygotowywanego ciasta.
Wygodny – Wałek posiada wygodne uchwyty, które stabilnie leżą w dłoni. Dzięki obrotowym uchwytom użytkowanie wałka jest bardzo wygodne. Zapewnia szybkie i precyzyjne rozwałkowanie ciasta bez dużego nakładu siły.
Silikonowy wałek do ciasta, wykonany z wytrzymałych materiałów. Łatwy w czyszczeniu i wygodny w użytkowaniu. Z jego pomocą z łatwością rozwałkujemy ciasto na pożądaną grubość. Dzięki obrotowej części nie trzeba używać dużej siły przy wałkowaniu. Posiada wygodne uchwyty, które stabilnie leżą w dłoni. Można go wyczyścić wilgotną ściereczką lub pod bieżącą wodą. Przydatny w każdym domu oraz w gastronomii. Produkt czeskiej marki Orion. Wyprodukowano zgodnie z europejskimi standardami.
Brak opinii o produkcie
Podziel się swoją opinią jako pierwszy