Uprawiaj paprykę w domu! Czerwona papryka to doskonały przykład tego, jak warzywo może dodać koloru i smaku kulinarnym arcydziełom. Jej intensywny czerwony kolor i delikatny słodki smak sprawiają, że jest niezbędnym składnikiem wielu dań i sałatek. Ten wszechstronny składnik ma nawet właściwości zdrowotne, dzięki którym z powodzeniem zagości na Twoim stole, zarówno w kuchni, jak i w codziennym jedzeniu. Papryka pochodzi z Ameryki Środkowej i Południowej tysiące lat temu. Stała się niezwykle popularnym składnikiem w wielu kuchniach. Czerwona papryka jest szczególnie bogata w witaminę A, co czyni ją bardzo zdrową opcją w wielu przepisach. Ciesz się uprawą własnej, pysznej, niemodyfikowanej genetycznie czerwonej papryki z Click & Grow.
Korzyści z papryki Click & Grow:Doskonałe źródło witamin A i C oraz wielu przeciwutleniaczy.
Wysokie spożycie owoców i warzyw wiąże się ze zmniejszonym ryzykiem wielu chorób przewlekłych, takich jak nowotwory i choroby serca.
Ogrody domowe Click & Grow wykonują ciężką pracę za Ciebie.
Doświadczysz smaku prosto z farmy, prosto do swojej kuchni.
Nasza papryka jest prawdziwa.
Bez GMO, pestycydów i herbicydów.
Zainspirowana technologią NASA, Smart Soil tworzy idealne środowisko dla rozwoju Twoich roślin. Smart Soil równomiernie rozprowadza wodę w nanostrukturze, zapewniając korzeniom roślin stały dostęp do wody. Dzięki temu rośliny mają idealne pH i otrzymują optymalną konfigurację wody, tlenu i składników odżywczych. Podłoże jest wykonane z naturalnych, odnawialnych materiałów i jest wolne od pestycydów, fungicydów, hormonów i innych szkodliwych substancji. Aby rozpocząć: 1. Włóż wkład do doniczki SmartPoit. 2. Napełnij doniczkę wodą. 3. Podłącz do gniazdka.
Pielęgnacja roślin:
- Pierwsze kiełki: 1-2 tygodnie
- Rośnie do: 14-21 tygodni
- Najlepiej rośnie w temperaturze: 20-35°C
- Capsicum annuum. Roślina niejadalna. Trująca! Jedz tylko dojrzałe owoce.
Możesz przyspieszyć proces kiełkowania, podnosząc temperaturę do co najmniej 26°C. Jeśli w torebce wykiełkuje kilka nasion, pozostaw jedno, aby roślina miała wystarczająco dużo miejsca i składników odżywczych. Nie przycinaj rośliny, zanim nie zacznie owocować – kwiaty i owoce pojawią się na szczycie rośliny. Po kwitnieniu należy ją ręcznie zapylić. Zrób to, delikatnie potrząsając rośliną, aby przenieść pyłek z jednego kwiatu na drugi. Czerwona papryka dojrzewa przez pewien czas, zazwyczaj w ciągu 100–120 dni od posadzenia. Pielęgnacja rośliny w tym czasie polega na oczyszczaniu jej z zwiędłych liści i przekwitniętych kwiatów.
Uwaga! Tylko owoce papryki są jadalne, reszta rośliny jest trująca i nie nadaje się do spożycia.
Brak opinii o produkcie
Podziel się swoją opinią jako pierwszy