Łatwe ogrodnictwoCzy wiesz, że Pak Choi (znany również jako Bok Choy lub Bak Choi) jest uprawiany w Chinach od ponad 5000 lat? To podgatunek kapusty pekińskiej! Odgrywał ważną rolę w tradycyjnej kuchni chińskiej i medycynie. Dziś jest podstawą wielu przepisów azjatyckich i amerykańskich. Wyjątkowy smak Pak Choi sprawia, że doskonale nadaje się do pieczenia, duszenia i zup. Możesz również cieszyć się surowym smakiem tej rośliny!
Cechy:
- Źródło witamin A, C i K
- Źródło wapnia: magnezu, potasu, manganu i żelaza
- Uniwersalne metody gotowania – od surowego po kiszone
- Bez użycia pestycydów i herbicydów!
Piękny wyglądWypełnij swoją kuchnię, salon lub biuro życiem. Instalując wkłady w systemie Click&Grow Smart Garden (sprzedawane oddzielnie), będziesz mógł podziwiać pierwsze kiełki już po 1-2 tygodniach.
- Pierwsze kiełki: 1-2 tygodnie
- Dojrzewa do: 5 tygodni
- Najlepiej rośnie w temperaturze: 18-24°C
Pak Choi to roślina wrażliwa na ciepło, najlepiej rośnie w temperaturze około 24°C. Możesz zacząć zbierać roślinę już po miesiącu, usuwając zewnętrzne liście wielkości młodych listków – nie martw się, roślina będzie produkować jeszcze więcej. Zbieraj stopniowo, aż roślina osiągnie wiek około 40 dni. Alternatywnie, możesz zebrać całą roślinę miesiąc po posadzeniu. Pamiętaj tylko, aby nie pozwolić, aby Pak Choi dojrzewał dłużej niż dwa miesiące.
Najwyższa jakośćMarkowe wkłady charakteryzują się nie tylko wyselekcjonowanymi nasionami, ale również wysokiej jakości glebą. Jej struktura zapewnia optymalną dystrybucję wilgoci do kiełkowania roślin, dzięki czemu masz pewność rezultatu. Ponadto brak pestycydów, hormonów i GMO jest ważnym czynnikiem bezpieczeństwa stosowania w celach kulinarnych i kosmetycznych.
Brak opinii o produkcie
Podziel się swoją opinią jako pierwszy