
Олія для тіла Nacomi Tamanu Oil з піпеткою 50 мл (5902539701395)
Є в наявності
68,76zł
- InPost Поштомат
13,00zł
- Поштомати i пункти самовивозу
12,97zł
- Кур'єрInPost, DPD, DHL
11,80zł
Оплата. Оплата Google Pay, Оплата Apple Pay, BLIK, BLIK Pay Later, Przelewy24, Оплата карткою, Оплата під час отримання товару, PayPo
Опис
Starożytne plemiona polinezyjskie odkryły cudowne właściwości olejku Tamanu. Używana była przez mieszkańców jako lek na wiele dolegliwości i chorób. Dziś jego cudowne działanie na skórę docenią posiadaczki cery trądzikowej i problematycznej.
Jeśli wypryski nie znikają wraz z okresem dojrzewania, olejek Tamanu powinien na stałe zagościć w Twojej kosmetyczce.
Drzewo Tamanu jest charakterystyczne dla Azji Południowej i Afryki. Jego właściwości znane są od wieków, starożytne plemiona wykorzystywały poszczególne części drzewa w leczeniu wielu dolegliwości i chorób. Drzewo uważano za święte i zamieszkiwane przez niewidzialnych bogów. Do dziś doceniamy lecznicze właściwości najpopularniejszego produktu wytwarzanego z tego drzewa, czyli olejku Tamanu, który otrzymywany jest poprzez tłoczenie suszonych nasion z dojrzałych owoców. Abyśmy mogli cieszyć się cennymi właściwościami oliwy, do uzyskania 5 kg oliwy trzeba zużyć 100 kg owoców. To jeden z czynników wpływających na dość wysoką cenę. Akcja rekompensuje jednak poniesione koszty.
Skład i właściwości:
Olej tamanu jest w 100% naturalny, tłoczony na zimno, o charakterystycznym ziołowym, lekko korzennym zapachu. Olej ten jest płynny, gęsty, o barwie żółtej do brązowej. Importujemy bezpośrednio z odległego Madagaskaru. Ma niesamowite właściwości lecznicze i przeciwzapalne, dlatego jest doskonałym rozwiązaniem dla posiadaczek skóry tłustej i problematycznej.
• leczy blizny, rany i drobne zadrapania
• unikalne właściwości przeciwzapalne i przeciwbakteryjne
• wspomaga leczenie trądziku
• działa silnie rozjaśniająco na blizny
• ma właściwości przeciwgrzybiczne i przeciwutleniające
• zwalcza wolne rodniki
• wzmacnia barierę lipidową
• hamuje utratę wody w skórze
• nawilża
• regeneruje i łagodzi
• doskonale radzi sobie ze świeżymi rozstępami
• posiada wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych (kwas linolowy i oleinowy)
• bardzo dobrze sprawdza się przy leczeniu ukąszeń owadów
• łagodzi odmrożenia, stany zapalne i opryszczkę
• zalecany przy łuszczycy, trudno gojących się odmrożeniach i owrzodzeniach
Jak używać?
Olej tamanu już przy niewielkiej ilości działa intensywnie, dlatego zaleca się stosować go bezpośrednio na skórę w przypadku wyprysków, trądziku i blizn.
Aby zwiększyć właściwości pielęgnacyjne, zmieszaj kilka kropli olejku z ulubionym kremem lub balsamem.
Do codziennej pielęgnacji niewielką ilość olejku można wklepać w wilgotną skórę twarzy, szyi i dekoltu.
Tamanu można łączyć z kwasem hialuronowym, uzyskując dwufazowy krem nawilżający. Świetnie sprawdzi się przy skórze suchej (dodajemy większą porcję olejku) i tłustej (w tym przypadku zmniejszamy ilość olejku).
Jeśli wypryski nie znikają wraz z okresem dojrzewania, olejek Tamanu powinien na stałe zagościć w Twojej kosmetyczce.
Drzewo Tamanu jest charakterystyczne dla Azji Południowej i Afryki. Jego właściwości znane są od wieków, starożytne plemiona wykorzystywały poszczególne części drzewa w leczeniu wielu dolegliwości i chorób. Drzewo uważano za święte i zamieszkiwane przez niewidzialnych bogów. Do dziś doceniamy lecznicze właściwości najpopularniejszego produktu wytwarzanego z tego drzewa, czyli olejku Tamanu, który otrzymywany jest poprzez tłoczenie suszonych nasion z dojrzałych owoców. Abyśmy mogli cieszyć się cennymi właściwościami oliwy, do uzyskania 5 kg oliwy trzeba zużyć 100 kg owoców. To jeden z czynników wpływających na dość wysoką cenę. Akcja rekompensuje jednak poniesione koszty.
Skład i właściwości:
Olej tamanu jest w 100% naturalny, tłoczony na zimno, o charakterystycznym ziołowym, lekko korzennym zapachu. Olej ten jest płynny, gęsty, o barwie żółtej do brązowej. Importujemy bezpośrednio z odległego Madagaskaru. Ma niesamowite właściwości lecznicze i przeciwzapalne, dlatego jest doskonałym rozwiązaniem dla posiadaczek skóry tłustej i problematycznej.
• leczy blizny, rany i drobne zadrapania
• unikalne właściwości przeciwzapalne i przeciwbakteryjne
• wspomaga leczenie trądziku
• działa silnie rozjaśniająco na blizny
• ma właściwości przeciwgrzybiczne i przeciwutleniające
• zwalcza wolne rodniki
• wzmacnia barierę lipidową
• hamuje utratę wody w skórze
• nawilża
• regeneruje i łagodzi
• doskonale radzi sobie ze świeżymi rozstępami
• posiada wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych (kwas linolowy i oleinowy)
• bardzo dobrze sprawdza się przy leczeniu ukąszeń owadów
• łagodzi odmrożenia, stany zapalne i opryszczkę
• zalecany przy łuszczycy, trudno gojących się odmrożeniach i owrzodzeniach
Jak używać?
Olej tamanu już przy niewielkiej ilości działa intensywnie, dlatego zaleca się stosować go bezpośrednio na skórę w przypadku wyprysków, trądziku i blizn.
Aby zwiększyć właściwości pielęgnacyjne, zmieszaj kilka kropli olejku z ulubionym kremem lub balsamem.
Do codziennej pielęgnacji niewielką ilość olejku można wklepać w wilgotną skórę twarzy, szyi i dekoltu.
Tamanu można łączyć z kwasem hialuronowym, uzyskując dwufazowy krem nawilżający. Świetnie sprawdzi się przy skórze suchej (dodajemy większą porcję olejku) i tłustej (w tym przypadku zmniejszamy ilość olejku).
Характеристики
- Призначення
- Вид
- Об'єм
- Клас косметики
- Кількість в упаковці
- 1 шт
- Домішки
- Олія таману
- Особливості
- Тип
- Країна-виробник
- Країна реєстрації бренда
- Польща
- EAN
- 5902539701395
- Виробник
- Nacomi
- Адреса
- Nacomi Group Sp.z.o.o. | ul. Ziołowa 29, 43-365 Wilkowice, Poland
- Контакт
* Під кількістю в упаковці розуміємо кількість флаконів олії для тіла або масажної олії в упаковці.

Відгуків ще немає
Станьте першим, хто поділиться своєю думкою!