przypadku
Dallmayr Espresso d'Oro wysokiej jakości ziarna Arabiki i Robusty są bardzo długo i delikatnie prażone w tradycyjnym piecu bębnowym. Rezultatem jest espresso o wyjątkowym charakterze, którego każdy łyk przywodzi na myśl Włochy. Miękki, bogaty smak z delikatną nutą kakao. Nadaje się również do cappuccino i latte macchiato.
Sekret kawy
Dallmayr Espresso d'Oro tkwi w tym, że ziarna kawy są zbierane ręcznie z małych, wysokogórskich plantacji. Są myte według specjalnej technologii, która pomaga poprawić jakość kawy i podbić serca milionów fanów!
Ciemno palona fasola.
Sposoby przygotowania w: filiżance, francuskiej prasie, przelewowym ekspresie.
Skład: 55% Arabica, 45% Robusta.
Delikatesy
Dallmayr to firma rodzinna, która od 1700 roku kontynuuje tradycję wysokiej jakości. W swojej historii marka dostarczała produkty bezpośrednio na dwór królów Bawarii. W tej chwili
Dallmayr jest dostawcą Bawarskiego Domu Królewskiego, a także jednym z najpopularniejszych obiektów w Monachium: tylko 2,8 miliona ludzi z Monachium i z całego świata odwiedza co roku dział kawy rok.
Kawa
Dallmayr jest jednym z 10 najlepszych markowych napojów i produktów spożywczych w Niemczech. W palarniach rocznie wypala się ponad 80 000 ton kawy, która jest sprzedawana na sklepowych półkach, a także dostarczana bezpośrednio do hoteli, barów i restauracji. Ponadto kawa jest aktywnie sprzedawana za pośrednictwem systemu vendingowego. Kawa jest obecnie dostarczana do 46 krajów na całym świecie.
Cechy charakterystyczne produkcji
Dallmayr:
- Przygotowanie ziaren kawy do palenia poprzez mycie. Znaczenie tej metody polega na tym, że skórka, miąższ i gluten są usuwane z jagód kawy przed etapem suszenia ziaren kawy.
- Nie używa metody High Yield.
- Pieczenie w małych ilościach.
- Technologia delikatnego palenia gwarantuje wyjątkowy smak kawy Dallmayr z pełnym zachowaniem aromatu od początku produkcji do gotowej filiżanki kawy.
Zalety kawy:
- Wiele mieszanek i metod przygotowania dla najbardziej wymagających konsumentów.
- Dla miłośników kawy, którzy są wrażliwi na jej poszczególne składniki, specjaliści kawiarni Dallmayr opracowali specjalną odmianę Prodomo, pozbawioną drażniących i gorzkich substancji, które są trudne do strawienia (np. wosk).
- Wyprodukowano wyłącznie w Niemczech.
- Korzystanie ze starych receptur do palenia kawy i sporządzania mieszanek kawowych.
- Stała kontrola na wszystkich etapach produkcji, co zapewnia zgodność z normami jakości kawy Dallmayr.
- Bez aromatów i dodatków.
- Gwarantowana prawdziwie niemiecka jakość.