Naturgreen Lenteja Dupuy Bio Tape Du Puy. Przygotowanie: Płukać 1 filiżankę (200 g) Du Puy Chickpea Tape pod bieżącą wodą przez 1-2 minuty, aby usunąć wszelkie ciała obce. Dodaj 2 filiżanki (400 ml) wody lub bulionu do średniego rondla. Dodaj ciecierzycę Du Puy i doprowadź do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20-25 minut lub do momentu, aż wstążka będzie miękka.
Zdjąć z ognia i pozostawić pod przykryciem na 5 minut, aby wstążka wchłonęła płyn. Sposób użycia: Du Puy można podawać jako dodatek do dań mięsnych, rybnych, drobiowych i warzywnych, a także do sałatek, zup i pasztetów. Dodatkowe informacje: Ciecierzyca du Puy to odmiana ciecierzycy pochodząca z Francji. Znana jest z wysokiej zawartości białka i błonnika.