Peeling cukrowy z liofilizowanymi malinami to produkt intensywnie złuszczający warstwę rogową naskórka. Liofilizowane maliny chronią skórę przed wolnymi rodnikami. Oleje z pestek malin i migdałów odbudowują płaszcz hydrolipidowy, a kwas hialuronowy zapewnia nawilżenie na różnych poziomach skóry.
Efektem końcowym jest złuszczona, nawilżona i zregenerowana skóra.
Składniki aktywne
- kryształki cukru trzcinowego - bardzo delikatnie złuszczają warstwę rogową naskórka. Cukier trzcinowy dodatkowo odbudowuje cement międzykomórkowy;
- liofilizowane maliny - działają łagodząco, regulują wydzielanie sebum, chronią skórę przed wolnymi rodnikami;
- olej z pestek malin - opóźnia procesy starzenia się skóry, chroni przed promieniowaniem słonecznym, działa antybakteryjnie;
- olej migdałowy - wzmacnia barierę hydrolipidową skóry, opóźnia procesy starzenia się skóry;
- kwas hialuronowy - intensywnie nawilża