Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia Oleofarm Extra Virgin to produkt najwyższej jakości, pozyskiwany z pierwszego tłoczenia. Bogata w jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe, przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Dzięki swoim właściwościom charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych, w tym tłuszczów jednonienasyconych, co czyni ją cennym składnikiem diety.
Oliwa z oliwek Extra Virgin zalecana jest do spożycia na zimno, jako dodatek do sałatek, sosów i potraw śródziemnomorskich. Niezależnie od tego, czy używana jest do potraw gotowanych, czy też jako składnik dressingów, jej delikatny smak i wartości odżywcze sprawiają, że jest idealnym wyborem dla osób dbających o zdrowy styl życia. Należy jednak unikać podgrzewania jej, aby nie straciła swoich cennych właściwości. Przechowywana w odpowiednich warunkach, w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu, zachowuje swoją jakość i świeżość, a wytrącający się naturalny osad czy zmiana konsystencji w niskiej temperaturze nie wpływają na jej wartość odżywczą.
Jednakże, zawsze pamiętaj, aby nie przekraczać zalecanej porcji spożycia w ciągu dnia oraz skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu, a także w okresie ciąży i karmienia piersią.