Gwarancja. 24 miesiące oficjalnej gwarancji od producenta
Opis
Upiecz. Pokrój. Podaj. Pełen zestaw do pizzy.
Zestaw do pieczenia pizzy AEG pozwoli Ci łatwiej osiągnąć kulinarną doskonałość. Użyj wytrzymałego naturalnego kamienia, aby uzyskać niezrównane efekty pieczenia. Przenieś pizzę z kamienia na talerz za pomocą drewnianej łopatki. Przed podaniem pokrój ciasto na idealne kawałki, używając specjalnego noża ze stali nierdzewnej.
Równomierne nagrzewanie. Zawsze doskonałe efekty.
Wytrzymały naturalny kamień szybko i równomiernie nagrzewa się do wysokiej temperatury. Dzięki temu zapewnia dokładne i równomierne pieczenie pizzy. W efekcie zarówno spód, jak i dodatki mają doskonały smak i konsystencję.
Przepis na ciasto do pizzy od AEG:
Przepis na 8 porcji ciasta.
1 kg of mąki;
4 łyżeczki soli;
1 kostka drożdży;
100 ml wody;
500 ml mleka;
50 ml oliwy z oliwek.
Wymieszać mąkę z solą i rozpuścić drożdże w wodzie. Wymieszać wszystkie składniki i zagniatać przez 10 minut, aż ciasto uzyska miękką i gładką konsystencję. Pozostawić ciasto do wyrośnięcia w przykrytej misce – powinno podwoić swoją objętość. Podzielić ciasto na osiem równych części, uformować je w kule i pozostawić na chwilę, aby „odpoczęło”. Czas pieczenia może się różnić zależnie od grubości ciasta i temperatury piekarnika. W przepisie na oryginalną neapolitańską pizzę ciasto powinno być możliwie jak najcieńsze i pieczone przez 12-14 min w temperaturze 250-280°C. Na wierzchu ciasta rozłożyć dowolnie wybrane składniki. Używając łopatki do pizzy, umieścić pizzę na rozgrzanym kamieniu (uprzednio oprószyć łopatkę mąką).