Patelnia Demeyere 5-Plus radzi sobie z wieloma zadaniami w kuchni. Ta patelnia idealnie nadaje się do duszenia i smażenia aromatycznego i soczystego mięsa. Wykonana z 5-warstwowego materiału, zapewniającego równomierne rozprowadzanie ciepła od dna po same brzegi. Odporny na przegrzanie, nadaje się do codziennego użytkowania na wszystkich rodzajach kuchenek. Ponadto, dzięki technologii Controlinduc®, patelnia nie przegrzewa się, utrzymując idealną temperaturę smażenia.
W patelni użyto stali Silvinox®, oczyszczonej z żelaza i domieszek za pomocą specjalnie opracowanego procesu elektrochemicznego. Zapewnia to, że naczynia pozostają srebrzysto-jasne nawet po wielu latach użytkowania, nie pozostawiając odcisków palców na powierzchni i utrzymując wysoki poziom higieny. Wyjątkowe opatentowane dno InductoSeal® składa się z 7 warstw, w tym srebra i miedzi, które są doskonałymi przewodnikami ciepła. Dno zapewnia efektywne gotowanie i ułatwia kontrolę nad potrawami.