Kamień do pieczenia pizzy Duka Pizza Stone z podstawką keramiczny 38 x 30 cm będzie wyjątkowym dodatkiem dla tych, którzy lubią przyrządzać włoskie przysmaki. Metalowa podstawka ułatwia wyjęcie kamienia i umieszczenie go w bezpiecznym miejscu. Kamień, dzięki swojej unikalnej ceramicznej strukturze, pozwoli idealnie upiec pizzę lub inne wypieki od spodu.
Kamień z łatwością wytrzyma każdą temperaturę piekarnika i będzie idealnym dodatkiem dla tych, którzy nie mogą obejść się bez margherity czy klasycznej capricciosy. Kamień do pizzy należy czyścić dopiero po jego ostygnięciu - najlepiej wodą i delikatną gąbką - gdyż stosowanie detergentów, nawet tych delikatnych, może wpłynąć na smak pizzy. Każdy etap pieczenia zwiększa twardość kamienia i jego trwałość.
Przed pierwszym użyciem zalecamy pieczenie kamienia przez godzinę w piekarniku w maksymalnej temperaturze, ale nie wyższej niż +300°C. Prawdziwa włoska pizza lub calzone będzie idealnie wypieczona od spodu dzięki kamieniowi do pizzy Duka.