Nóż do mięsa i wędlin Gefu ze stali nierdzewnej to gama noży i nożyków o wyjątkowo ostrych i wytrzymałych krawędziach tnących oraz specyficznym ukształtowaniu ostrzy, które najlepiej będzie służyło do obierania, cięcia, krojenia czy szatkowania poszczególnych rodzajów pokarmu. Profesjonalne noże kuchenne tego producenta wyróżnia najwyższa jakość wykonania, dobór najlepszych surowców i wyjątkowa technologia wykrawania tzw. japońskich ostrzy. Nożyk kuchenny „Senso” doskonale sprawdzi się jako nóż do krojenia wędlin, mięs czy pieczeni.
Długie, elastyczne i twarde ostrze ułatwia operowanie nożem, a idealnie wyprofilowana rękojeść świetnie leży w dłoni i nie pozwala, by nóż kuchenny wyślizgnął się z niej, nawet jeśli jest mokra czy wilgotna. „Senso” możesz z powodzeniem wykorzystywać jako nóż do mięsa, jego cięcia, oczyszczania czy do plastrowania wędlin. Dobrze przysłuży Ci się także do szybkiego i precyzyjnego szatkowania, wykrawania i krojenia w kostkę czy plasterki. Nożyk jest bardzo solidny. Wykonano go z odpornego tworzywa oraz bardzo trwałej i higienicznej stali nierdzewnej o dużej twardości. Nóż można myć w zmywarce.