Nóż do pieczywa Zwilling Kanren 23 cm to perfekcyjna kombinacja japońskiego mistrzostwa z niemiecką technologią. Śmiało można więc stwierdzić, że nazwa linii oznaczająca „połączenie” jest absolutnym strzałem w dziesiątkę. Szlif Honbazuke, przepiękny damasceński wzór oraz wygodny, trójnitowy uchwyt czynią go nie tylko niezwykle funkcjonalnym, ale też po prostu cieszą oko każdego, kto ceni sobie piękno w kuchni.
23-centymetrowe ostrze noża do wędlin Zwilling Kanren powstało poprzez nałożenie na siebie aż 48 warstw węglowej stali nierdzewnej FC61, co sprawia, że nie tylko jest wytrzymałe i odporne na korozję, ale też odznacza się wybitną twardością. Bez względu na to, czy najdzie Cię chęć na plasterek delikatnej wędliny czy steka – bez problemu ukroi dla Ciebie idealny kawałek. Charakterystyczny dla noży Zwilling trzpień łączący klingę i uchwyt pozwala na bezpieczną i pozbawioną wysiłku pracę. Nóż do wędlin Zwilling Kanren to prawdziwy bohater łączący japońską magię samurajskich mieczy z niemiecką perfekcją.