Zawarty w karmie olej z łososia (źródło kwasów tłuszczowych Omega 3) wspiera zdrowie skóry. Prebiotyki (MOS + FOS + beta-glukany) wspierają mikrobiom jelitowy, a wyselekcjonowana mieszanka owoców i warzyw jako źródło witamin i przeciwutleniaczy wzmacnia układ odpornościowy.
- Olej z łososia jest źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3 (EPA, DHA), które są niezbędne dla rozwoju i funkcjonowania mózgu oraz wspierają fizjologiczne funkcje skóry i sierści oraz ich jakość. Ma również działanie przeciwzapalne.
- Prebiotyki - mannanoligosacharydy (MOS) i fruktooligosacharydy (FOS) - wspierają mikroflorę jelitową i prawidłowe funkcjonowanie przewodu pokarmowego oraz wzmacniają układ odpornościowy. Betaglukany stymulują i wzmacniają układ odpornościowy.
- Mieszanka owoców i warzyw jest doskonałym źródłem witamin i minerałów o silnych właściwościach przeciwutleniających. Ze względu na zawartość błonnika pozytywnie wpływa na mikroflorę jelitową i trawienie, a także wzmacnia układ odpornościowy.
Skład: białko jagnięce 26%, kukurydza, ryż 20%, owies 14%, tłuszcz drobiowy 4%, suszona pulpa jabłkowa 2%, drożdże piwne, hydrolizat wątroby kurczaka 2%, olej z łososia 1%, marchew 1%, groszek 1%, suszona pietruszka 0,5%, suszone wodorosty 0,4% (Ascophyllum nodosum), glukozamina (260 mg/kg), siarczan chondroityny (160 mg/kg), oligosacharydy mannanu (150 mg/kg), fruktooligosacharydy (80 mg/kg), jukka Mojave (80 mg/kg), β-glukany (40 mg/kg).
Składniki analityczne: białko surowe 25%, tłuszcz surowy 14%, popiół surowy 7%, włókno surowe 2,8%, wilgotność 9%, wapń 1,6%, fosfor 1,2%, sód 0,3%, kwasy tłuszczowe omega-3 0,25%, kwasy tłuszczowe omega-6 1,5%.
Białko zwierzęce o całkowitej zawartości białka 70%.
Wartość energii metabolicznej wynosi 3740 kcal/kg.
Dodatki dietetyczne na 1 kg: witamina A (3a672a) 12000 IU, witamina D3 (E671) 1000 IU, witamina E (3a700) 300 mg, biotyna (3a880) 0,5 mg, miedź (3b406) 12 mg, cynk (3b606) 65 mg, żelazo (3b106) 60 mg, mangan (3b504) 30 mg, jod (3b201) 0,5 mg, selen (3b810) 0,12 mg.
Zawiera naturalne przeciwutleniacze zatwierdzone do stosowania w UE: ekstrakty olejów roślinnych zawierające tokoferol (1b306), palmitynian askorbylu (1b304) i ekstrakt z rozmarynu.