Nóż Kudamono Miyabi 4000FC 9 cm zaprasza do odkrycia tradycyjnej sztuki wytwarzania noży. Ta niezwykła linia to połączenie piękna i ostrości, czego doskonałym dowodem jest nóż Kudamono o ostrzu długości 9 cm. Jego obustronnie ostrzona klinga perfekcyjnie sprawdzi się podczas siekania, obierania czy oczyszczania warzyw oraz owoców. Ostrze noża wykonane zostało ze stali FC61 poddawanej kilkuetapowemu procesowi hartowania z wymrażaniem, ponadto sama krawędź noża została poddana selektywnej obróbce termicznej.
Ten proces zapewnia odpowiednią elastyczność klingi, z zachowaniem najwyższej twardości i retencji krawędzi tnącej. W procesie selektywnego hartowania ujawnia się unikalny wzór – Hamon znany z japońskich mieczy katana. Tak wykonane ostrze uchodzi za znak absolutnego mistrzostwa w rzemiośle. Dzięki eleganckiemu, ośmiokątnemu uchwytowi z drewna Pakka i płynnie wkomponowanemu trzpieniowi japońskie noże Miyabi 4000FC nie tylko stylowo uzupełniają kuchnię, ale też praktycznie służą podczas intensywnej pracy wygodnie i pewnie leżąc w dłoni. Impregnowany, stabilny uchwyt uszlachetniają świetnie prezentujące się, mozaikowe piny.