- Materiał obudowy zaparzacza
- Szkło
- Wymiary (dł. x szer. x wys.)
- 23 x 29 x 98 cm
- Dodatkowe cechy
- Jak korzystać z urządzenia?
1. Zainstaluj metalowy filtr.
Umieść metalowy filtr w dolnym pojemniku. Włóż metalowy filtr do oporu i pozostaw go w pozycji pionowej.
2. Wsyp zmieloną kawę do dolnego pojemnika.
Wsyp 100 gramów kawy do każdego z 2 dolnych pojemników.
3. Zwilż zmieloną kawę.
Wlej wodę, mieszając, aby zapewnić równomierne zwilżenie zmielonej kawy. Zwilżenie zmielonej kawy w kilku etapach zapewni doskonałą ekstrakcję. Jeśli nie zwilżysz zmielonej kawy, woda nie przeniknie prawidłowo do kawy, co spowoduje słabą ekstrakcję. Jest to szczególnie ważne w przypadku parzenia niewielkich ilości kawy (od 2 do 3 filiżanek). Dokładnie wymieszaj kawę. Podczas tej czynności z dna dolnego pojemnika może kapać niewielka ilość wody. Należy to zrobić w zlewie lub podobnym miejscu.
4. Załóż papierowy filtr.
Spłaszcz zwilżoną zmieloną kawę i umieść na niej papierowy filtr. Zwilż filtr papierowy niewielką ilością wody. Filtr papierowy na wierzchu zapewnia równomierne rozprowadzenie wody na zmielonej kawie. Umieść filtr papierowy tak równomiernie, jak to możliwe i zwilż go. W przypadku 2 do 4 filiżanek nóżka filtra będzie wystawać ponad zmieloną kawę. Wykonaj krzyżowe nacięcie w filtrze papierowym tak, aby pokrywało się z nóżką i przepchnij nóżkę na zewnątrz.
5. Umieść wszystkie elementy urządzenia w podstawce w sposób opisany w instrukcji.
6. Upewnij się, że kran znajduje się w pozycji zamkniętej i wlej wodę do górnego naczynia.
Wlej 2 litry wody do górnego pojemnika i zamknij pokrywę. Urządzenia należy używać wyłącznie na równej powierzchni. Używanie produktu na niestabilnej powierzchni może spowodować jego przewrócenie lub nieprawidłowe działanie.
7. Otwórz kran.
Obracając kran, ustaw szybkość kapania na około 1-1,5 kropli na sekundę. Szybkość kapania stopniowo spada ze względu na wewnętrzne ciśnienie górnego pojemnika. Dostosuj prędkość kapania do własnych upodobań. Na początku zaleca się ustawienie początkowej prędkości kapania na nieco wyższą.
8. Kawa będzie gotowa za 5-7 godzin.
Przed wypiciem kawę należy lekko zamieszać w dzbanku. Gotową kawę można przechowywać w lodówce w dzbanku z zamkniętą pokrywką przez około 3 dni.
- Jak korzystać z urządzenia?
- Materiał filtrów
- 100% celuloza
- Kod producenta
- WDW-20
- Ilość w opakowaniu, szt.
- 1
- Kraj rejestracji marki
- Japonia
- Waga, g
- 6500
- Można myć w zmywarce
- Tak
- Zalecenia dotyczące pielęgnacji
- Szklane elementy można myć w zmywarce.
- EAN
- 4977642163232
- Producent
- Hario
- Adres
- Bavincklaan 2, 1183 AT Amstelveen, Netherlands
- Kontakt