Syta Micha Jagnięcina, malina i dynia to karma ultra premium stworzona specjalnie dla szczeniąt każdej rasy, których zdrowie jest naszym priorytetem.
W karmie dla szczeniąt Syta Micha na pierwszym miejsce znajdziemy 60% mięsa jagnięcego. To pełnowartościowe i hipoalergiczne źródło białka, które dostarcza aminokwasów niezbędnych dla wzrostu i rozwijania się całego organizmu. Co więcej, jego wysoka zawartość w karmie suchej przyczynia się do budowy silnych mięśni, utrzymania zdrowej masy ciała, produkcji enzymów i hormonów, a dzięki obecności glutaminy i argininy wspiera układ immunologiczny w walce z infekcjami i chorobami.
Mięso jagnięce dostarcza również kluczowych witamin i minerałów, takich jak żelazo, cynk, witamina B12 i niacyna, które są niezbędne dla prawidłowego wzrostu i funkcjonowania organizmu juniorów. W porównaniu do innych typów mięsa, jagnięcina jest mięsem lekkostrawnym, dlatego to odpowiedni wybór dla szczeniąt z wrażliwym układam trawiennym.
Ze względu na ich wysoką zawartość błonnika i antyoksydantów oraz niższy indeks glikemiczny, słodkie ziemniaki w karmie Jagnięcina, malina i dynia przyczyniają się utrzymaniu zdrowego układu pokarmowego i sytości, a także wzmocnienia odporności i prawidłowego procesu widzenia.
W składzie znaleźć można prozdrowotne warzywa (dynia, burak) i owoce (malina, borówka). Ta precyzyjna mieszanka naturalnych witamin (C, K, A, E), minerałów (potas, żelazo, magnez), przeciwutleniaczy (beta-karoten, betanina, antocyjany) i błonnika pokarmowego wspomaga kształtowanie się mikrobioty przewodu pokarmowego oraz trawienie, reguluje poziom glukozy we krwi, wzmacnia układ odpornościowy, zapobiega uszkodzeniom spowodowanych stresem oksydacyjnym, pozytywnie wpływa na funkcjonowanie wątroby, dróg moczowych, mózgu i układu nerwowego.
Ta wysoko mięsna formuła została wzbogacona o kwasy Omega-3 dla zdrowia skóry i lśniącej sierści. Ponadto, do ich szerokiego wachlarza korzyści zdrowotnych należą m.in., właściwości przeciwzapalne względem chorób jelit czy stawów. Co więcej, są związane z poprawą funkcji poznawczych, usprawniają pracę mózgu, w tym umiejętność koncentracji, a w długiej perspektywie podawania obniżają ryzyko chorób neurodegeneracyjnych.