Bezzbożowa karma dla psów o wysokiej zawartości składników odżywczych i właściwościach dietetycznych. Jej skład, opracowany przez ekspertów w dziedzinie żywienia zwierząt, składa się aż w 80% z mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego (45% cielęciny, 35% jagnięciny). Uzupełnieniem mokrej karmy są świeże owoce oraz całkowicie naturalne suplementy diety, takie jak małże nowozelandzkie czy algi, które zawierają cenne substancje korzystnie wpływające na kondycję i samopoczucie czworonożnego przyjaciela. Żywność poddana została wyłącznie niezbędnej obróbce cieplnej, aby zapewnić jej bezpieczeństwo mikrobiologiczne i maksymalnie zachować wartości odżywcze. Produkt bazuje na unikalnych gatunkach mięs, takich jak:
Jagnięcina – mięso w kolorze jasnoróżowym o delikatnym włóknie. Ze względu na zawartość tłuszczu śródmięśniowego, który nie ulega rozpuszczeniu pod wpływem obróbki cieplnej, jest niezwykle soczysty. Jej zalety wynikają ze sposobu żywienia jagniąt – głównie mlekiem, zielonką i trawą, a także aktywności fizycznej – hodowle owiec zlokalizowane są głównie w rejonach czystych ekologicznie, na pastwiskach górskich. Jagnięcina dostarcza wysokiej jakości hipoalergicznego białka, dlatego jest polecana szczególnie dla psów ze skłonnością do alergii pokarmowych. Zawiera także witaminy z grupy B, mikro- i makroelementy niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu oraz wielonienasycone kwasy tłuszczowe n-6 i n-3 w korzystnych proporcjach. Jest także źródłem L-karnityny – zwiększa wydolność organizmu oraz kwasu orotowego, który działa przeciwnowotworowo – jest go zawartego 30 razy więcej niż np. w wieprzowinie czy drobiu.
Cielęcina - lekkostrawna, miękkie mięso o chrupiącej strukturze z niewielką ilością tłuszczu śródmięśniowego, bogatego w tkankę łączną będącą źródłem kolagenu – wpływa m.in. na elastyczność skóry i stawów. O wyjątkowych właściwościach tego mięsa w dużej mierze decyduje sposób żywienia cieląt – żywione są one głównie mlekiem. W żywieniu dietetycznym zaleca się cielęcinę. Ma wysoką zawartość białka i jednocześnie niską zawartość tłuszczu. Jest bogata w witaminy z grupy B, szczególnie witaminę B1 – niezbędną dla utrzymania zdrowia układu nerwowego i krwionośnego oraz B12 – biorącą udział w tworzeniu i regeneracji czerwonych krwinek, a także żelazo, które zapobiega anemii i utrzymuje układ kostny w dobrej formie. - fosfor. O wyjątkowych właściwościach tego mięsa w dużej mierze decyduje sposób żywienia cieląt – żywione są one głównie mlekiem. W żywieniu dietetycznym zaleca się cielęcinę. Ma wysoką zawartość białka i jednocześnie niską zawartość tłuszczu. Jest bogata w witaminy z grupy B, szczególnie witaminę B1 – niezbędną dla utrzymania zdrowia układu nerwowego i krwionośnego oraz B12 – biorącą udział w tworzeniu i regeneracji czerwonych krwinek, a także żelazo, które zapobiega anemii i utrzymuje układ kostny w dobrej formie. - fosfor. O wyjątkowych właściwościach tego mięsa w dużej mierze decyduje sposób żywienia cieląt – żywione są one głównie mlekiem. W żywieniu dietetycznym zaleca się cielęcinę. Ma wysoką zawartość białka i jednocześnie niską zawartość tłuszczu. Jest bogata w witaminy z grupy B, szczególnie witaminę B1 – niezbędną dla utrzymania zdrowia układu nerwowego i krwionośnego oraz B12 – biorącą udział w tworzeniu i regeneracji czerwonych krwinek, a także żelazo, które zapobiega anemii i utrzymuje układ kostny w dobrej formie. - fosfor. i B12 – bierze udział w tworzeniu i regeneracji erytrocytów, a także żelazo, co zapobiega anemii i utrzymuje układ kostny w dobrej kondycji. - fosfor. i B12 – bierze udział w tworzeniu i regeneracji erytrocytów, a także żelazo, co zapobiega anemii i utrzymuje układ kostny w dobrej kondycji. - fosfor.