Alfalfa to angielska nazwa lucerny. Alfalfa to bogate źródło składników odżywczych: beta karotenu i witamin z grupy B, C, D, E i K, soli mineralnych: żelaza, fosforu, magnezu, wapnia i potasu.
Ceniona jest za swoje właściwości tonizujące czyli wzmacniające organizm dlatego zalecana jest dla osób zmęczonych oraz przepracowanych. Dzięki licznym właściwościom odżywczym wzmacnia włosy, skórę i paznokcie. Wspomaga lecznie schorzeń układu pokarmowego oraz krwionośnego. Stosowana w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Reguluje matabolizm tłuszczów pozytywnie wpływając na efekty odchudzania.
Wartości odżywcze: Alfalfa (Lucerna) (Medicago Sativa) (nasiona) - 400 mg w jednej kapsułce; 800 mg w dwóch kapsułkach.
Składniki: alfalfa, otoczka kapsułki: żelatyna, mąka ryżowa, substancje przeciwzbrylające: sole wapniowe kwasów tłuszczowych i dwutlenek krzemu.
Sposób użycia: 1 kapsułka 1-2 razy dziennie.
Produkt nie może być stosowny jako substytut prawidłowo zbilansowanej diety.
Przechowywanie: przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Produkt niewskazany dla kobiet w ciąży i matek karmiących.