Tri Creatine Malate to suplement diety w proszku, który dostarcza kreatynę w postaci jabłczanu. Jest to niezywkle popularna forma tego związku, po którą sięgają osoby pracujące nad rozbudową beztłuszczowej masy mięśniowej. Kreatyna zwiększa wydolność fizyczną w przypadku następujących po sobie krótkich, bardzo intensywnych ćwiczeń fizycznych, więc idealnie nadaje się jako wsparcie treningów siłowych, gdzie ćwiczenia wykonywane są w krótkich seriach. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 3 g kreatyny dziennie.
Kiedy stosować Tricreatine Malate? Stosować raz dziennie. Po kilku tygodniach organizm osiąga właściwe wysycenie mięśni kreatyną.
Sposób użycia Tricreatine Malate: 6 g (1 miarka) rozpuścić w 250 ml wody.
Wartości odżywcze: dzienna porcja (6 g)
Jabłczan kreatyny 5000 mg
w tym kreatyna 3700 mg
Składniki:
SMAK CZARNEJ PORZECZKI: Jabłczan kreatyny, regulator kwasowości: cytryniany sodu, aromaty, substancja słodząca: aspartam, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, barwniki: czerwień koszenilowa, błękit brylantowy.
SMAK POMARAŃCZOWY: Jabłczan kreatyny, regulator kwasowości: cytryniany sodu, aromat, substancja słodząca: aspartam, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, barwniki: żółcień pomarańczowa, karoteny.
SMAK KIWI: Jabłczan kreatyny, regulator kwasowości: cytryniany sodu, aromat, substancja słodząca: aspartam, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, barwniki: żółcień pomarańczowa, błękit brylantowy.
SMAK NEUTRALNY: Jabłczan kreatyny, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu.
Uwagi:
- Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
- Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
- Zróżnicowany i zrównoważony sposób odżywiania się jest niezbędny dla zachowania zdrowia.
- Zawiera źródło fenyloalaniny.
- Zawiera substancję słodzącą.
- Produkt przeznaczony dla osób dorosłych wykonujących ćwiczenia fizyczne o dużej intensywności.
- Może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
- Może zawierać pochodne: zbóż zawierających gluten, soi, mleka.
- Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w zamkniętym opakowaniu, niedostępnym dla małych dzieci.