Greens Complex (proszek z trawy pszenicznej, proszek z trawy jęczmiennej, proszek spirulina, proszek chlorelli), pektyna jabłkowa, mieszanka przeciwutleniaczy VitaVeggie (koncentrat brokułów, ekstrakt z cebuli, pomidor, brokuły, marchew, szpinak, jarmuż, bruksel kiełki, maltodekstryna, skrobia kukurydziana, emulgator: lecytyna słonecznikowa); VitaBerry Hi ORAC Fruit Blend (ekstrakt z winogron i pestek winogron, ekstrakt z dzikiej jagody i dzikiej jagody, koncentrat z malin i malin, żurawina, suszona śliwka, tarta wiśniowa, ekstrakt z czarnej jagody, truskawka, środek przeciwzbrylający: dwutlenek krzemu); zagęszczacz: ksantan, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancje słodzące: erytrol i sukraloza.
Chlorella to glon z gromady zielenic. Jest organizmem jednokomórkowym o zielonej barwie i kulistym kształcie. Powszechnie w środowiskach wodnych i wilgotnych. Możemy ją spotkać zarówno w wodzie słodkiej jak i słonej na całym globie. Występuje także w wilgotniej korze i ziemi oraz niektórych organizmach żywych (zoochlorella). Chlorella jest bardzo bogata w chlorofil, który umożliwia jej fotosyntezę. Chlorella jest jednym z niewielu roślinnych pokarmów bogatych w witaminę B12 oraz żelazo, dlatego jeśli nie jadasz mięsa to powinieneś włączyć ją do codziennego jadłospisu. Dodatkowym benefitem chlorelli, który został potwierdzony badaniami, jest pozytywny wpływ na odporność. Chlorella jest również doskonałym antyoksydantem.
Spirulina jest charakterystyczną zielono-niebieską algą, nietoksycznym gatunkiem bakterii Arthrospira. Jest powszechnie produkowana, występuje również w środowisku naturalnym. Jest pokarmem powszechnie stosowanym przez wegan, głównie ze względu na bardzo wysoką zawartość białka (55-75%). Jeśli nie jesz mięsa to spirulina może dostarczyć Ci niezbędnej witaminy B12. Regularne spożycie spiruliny bardzo dobrze wpłynie na twój organizm. Udowodiono pozytywny wpływ na metabolizm lipidów i glukozy, zdrowię serca i otłuszczenie wątroby. Odpowiednia dawka ma również wpływ na ciśnienie krwi, poziom cholesterolu a nawet wydajną pracę mięśni. Spirulina jest również świetnym antyoksydantem, zawdzięcza to związkowi zwanemu fikocyjanobilina. Jego działanie opiera się o hamowanie kompleksu enzymów – oksydazy dinukleotydu nikotynamidowego. Zapewnia to silne działanie antyoksdytacyjne i przeciwzapalne.