Kwasy tłuszczowe Omega 3
Omega 3 to wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które powinny znajdować się w codziennej diecie każdego człowieka. Wysoką przyswajalność wykazują kwasy pochodzące z ryb. Tłuszcze omega-3 są podstawowym budulcem błon komórkowych.
Kwas DHA (dokozaheksaenowy)
Wyniki badań wykazały, że kwas dokozaheksaenowy stymuluje wzrost komórek nerwowych.Jest również podstawowym elementem budulcowym błon komórkowych czopków i pręcików siatkówki oka, które odpowiedzialne są za widzenie nocne i barwne.
Kwas EPA (eikozapentaenowy)
Kwas eikozapentaenowy występuje w komórkach mózgu, przypisuje się mu istotną rolę dla wsparcia pracy mózgu i serca. Wiele wskazuje na to, że wielonienasycone kwasy tłuszczowe Omega-3 mogą być użyteczne w przewlekłych stanach zapalnych, a także w zapobieganiu ich wystąpienia.
Zapotrzebowanie wzrasta wraz z wiekiem
Należy pamiętać, że zapotrzebowanie na kwasy Omega 3 jest zwiększa się wraz z wiekiem. Osoby dorosłe i starsze powinny szczególnie zwrócić uwagę na suplementację wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. To one będą odpowiedzialne za dobre i długie, prawidłowe funkcjonowanie naszego ciała i umysłu. Suplementy diety powinny być uzupełnieniem odpowiednio zbilansowanej diety, która może być źródłem kwasów omega.
Zastosowanie
Dla osób dorosłych
Dla intensywnie pracujących (szczególnie umysłowo)
Dla chcących zadbać o prawidłowe funkcjonowanie serca, mózgu i wzroku
Sposób Użycia
Przyjmować 3 kapsułki dziennie, popijając odpowiednią ilością płynu, najlepiej w trakcie lub bezpośrednio po posiłku.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci, w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.