- Wysoka zawartość białka - ok. 18 g białka w batonie
- Smak orzechów arachidowych z chrupkami zbożowymi
- Zawiera cukier i substancje słodzące
- Gramatura 60 g
- Ok. 241 kcal w batonie
PROTEIN BOOGIE BAR PEANUT BUTTER FLAVOUR to pyszny wysokobiałkowy baton o smaku orzeszków arachidowych, z chrupkami zbożowymi, który stanowi świetne uzupełnienie białka zarówno dla osób uprawiających sport, jak i dla osób szukających zdrowszych alternatyw standardowych przekąsek.
Wysoka zawartość białka.
Zawiera cukier i substancje słodzące.
SPOŻYWANIE BATONA PROTEINOWEGO PROTEIN BOOGIE BAR PEANUT BUTTER FLAVOUR
Spożyć1–2 batonów na dobę, najlepiej popić wodą.
OSTRZEŻENIA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Produkt może zawierać: orzeszki ziemne i inne orzechy.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym pomieszczeniu, w zamkniętym opakowaniu. Chronić przed nadmierną ekspozycją na słońce.
SKŁADNIKI BATONA PROTEINOWEGO PROTEIN BOOGIE BAR PEANUT BUTTER FLAVOUR
Protein blend 30% [koncentrat białek serwatkowych (z mleka) 9%; izolat białka sojowego 9%; białko mleka 8%; kolagen wołowy 4%]; polewa kakaowo-mleczna 20% [cukier; całkowicie uwodorniony/utwardzony olej z miąższu olejowca gwinejskiego; kakao w proszku; serwatka w proszku (z mleka); odtłuszczone mleko w proszku; emulgator (lecytyny z rzepaku)], substancja słodząca (sorbitol); fruktooligosacharydy; substancja utrzymująca wilgoć (glicerol); olej kokosowy; ekstrudowane chipsy zbożowe 5% [grys ryżowy; mąka pszenna (gluten); grys kukurydziany; cukier; emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)]; odtłuszczone mleko w proszku; glukoza; serwatka w proszku (z mleka); substancja utrzymująca wilgoć (polidekstroza); emulgatory (lecytyny z rzepaku, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych); regulator kwasowości (kwas cytrynowy); aromaty; substancja słodząca (glikozydy stewiolowe).
TABELA SKŁADU BATONA BIAŁKOWEGO
PROTEIN BOOGIE BAR PEANUT BUTTER FLAVOUR
Wartość energetyczna 1681 kJ 402 kcal
Tłuszcz 15 g
w tym kwasy nasycone 13 g
Węglowodany 38 g
w tym cukry 15 g
w tym poliole 16 g
Błonnik 8.1 g
Białko 30 g
Sól 0.41 g