Hauster SellestoSellesto to kompletne źródło selektywnie dobranych substancji wspomagających układ sercowo-naczyniowy oraz wzmacniających siły witalne organizmu.
- Wpływa na uelastycznienie naczyń krwionośnych
- Redukuje poziom ciśnienia tętniczego
- Poprawia parametry metaboliczne (profil lipidowy, glikemia)
- Obniża stres oksydacyjny – jeden z czynników patogennych choroby miażdżycowej
- Produkt w 100% wegański
- Wolny od sztucznych dodatków i konserwantów
Składnik: 1 kapsułka RWS*
Koenzym Q10 Ubichinol 200 mg
L-karnityna 120 mg
Witamina B1 (tiamina) 100 mg 9090%
Witamina B6 5P5 18 mg 1286%
Kwas nikotynowy 16 mg 100%
Witamina E (EVNolMax) kompleks tokotrienoli i tokoferoli 12 mg
L-selenometionina 90 mcg 164%
Witamina D3 wege cholekalcyferol Vita-algae D 600 j.m. 300%
*RWS- referencyjna wartość spożycia
Skład: koenzym Q10 (Ubichinol), inulina, L-karnityna, hydroksypropylometyloceluloza - otoczka kapsułki, B1 tiamina, witamina B6 koenzymatyczna P5P, kwas nikotynowy, witamina E (EVNolMax), l-leucyna, selen (L-selenometionina), witamina D3 (wege cholekalcyferol).
EVNolMax jest znakiem towarowym ExcelVite.
Vita-algae D jest znakiem towarowym Cambridge Commodities.
Środki ostrożności: Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia oraz stosować produktuw przypadku nadwrażliwości na którykolwiek z jego składników. Kobietom w okresie ciąży lub karmienia piersią zaleca się wcześniejsze skonsultowanie z lekarzem. Przed zastosowaniem wskazane jest wykonanie badania 25-(Oh)D we krwi oraz konsultacja wyniku badania z lekarzem lub farmaceutą.
Zalecane spożycie: 1 kapsułka raz dziennie popijając dużą ilość wody, najlepiej w trakcie posiłku. Dla zwiększenia efektywności zaleca się równoczesne przyjmowanie witaminy C (co najmniej 500 mg).
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla dzieci. Produkt należy chronić od światła. Zawartość kapsułek może ulegać zmianom pod wpływem światła lub wilgoci. Jest to naturalny proces charakterystyczny dla zawartych składników i nie wpływa on na jakość produktu.
Informacja alergiczna: Produkt nie zawiera laktozy, glutenu, składników genetycznie modyfikowanych.