Składniki ekologiczne:
Zestaw żywych, aktywnych szczepów bakterii probiotycznych (min. 2×10^7 jtk/ml), ekstrakt z fermentowanych roślin ziołowych i owoców (20%) [w tym: przykwiatki chmielu (23.3%), kwiaty czarnego bzu (20%), kwiaty głogu (16.7%), liście melisy (16.7%), kwiaty lipy (13.3%), ziele skrzypu (10%)], sok jabłkowy (20%).
Koncentrat jest wytwarzany w kaskadowym procesie fermentacji surowców roślinnych z żywymi i aktywnymi szczepami bakterii probiotycznych, w tym: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1, Streptococcus thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y.
Wartość odżywcza w 100ml:
Wartość energetyczna 84 kJ / 20 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 4.2 g
w tym cukry < 0.5 g
Błonnik <0.5 g
Białko <0.7 g
Sól 0.02 g
Wartość odżywcza w porcji 10ml oraz RWS*:
Wartość energetyczna 8kJ / 2kcal 0%*
Tłuszcz 0 g 0%*
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany <0.5 g 0%*
w tym cukry 0 g 0%*
Błonnik 0 g 0%*
Białko 0 g 0%*
Sól 0 g 0%*
*RWS Referencyjna Wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ / 2000kcal)
Zalecane stosowanie:
Produkt przeznaczony jest dla dorosłych, osób starszych, dzieci powyżej 3. roku życia, wegan, wegetarian, diabetyków, osób nie tolerujących glutenu i laktozy.
Zalecany do spożycia jako element codziennej, zrównoważonej diety 3 razy dziennie podczas posiłków.
Dorośli: 10-15 ml (2-3 łyżeczki ) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 100 ml wody lub innego napoju.
Dzieci powyżej 3 lat: 5 ml (1 łyżeczka) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 50 ml wody lub innego napoju.
Przechowywanie:
Szczelnie dokręconą butelkę przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.
Uwagi:
Kwasowość probiotyku oraz mogące powstawać: osad na dnie butelki, biały nalot na powierzchni, gazy są naturalnym efektem procesu fermentacji.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Utrzymywanie prawidłowego stanu zdrowia, wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.