MERIDIAN Natto Liofilizowany Ekstrakt 200g
Ekologiczny Natto Liofilizowany Ekstrakt - MERIDIAN. Natto to pochodzące z Japonii ziarno soi poddane fermentacji z użyciem bakterii Bacillus Subtilis, dzięki której uzyskuje wyjątkowe wartości odżywcze. Jest bogatym źródłem witaminy K2, a także enzymu nattokinazy. Natto w wersji liofilizowanego ekstratu wytwarzane jest z wykorzystaniem metody koncentracji "na zimno", dzięki której zachowuje wszystkie właściwości świeżego produktu, a jednocześnie jest pozbawione nieprzyjemnego zapachu. Doskonale nadaje się jako dodatek do posiłków, płatków, makaronu, kanapek czy sałatek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100G:
wartość energetyczna: 426kcal/1782kJ
białko: 38,94g
węglowodany: 28,68g; w tym cukry: 8,78g; w tym skrobia: 8,02g
błonnik: 11,88g
tłuszcze: 22,44g; wtym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,52g; w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 5,28g; w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 13,64g
kwasy omega 3: 2,27g
kwasy omega 6: 11.37g
nattokinaza: 12000FU
cholina: 228mg
witamina C: 52mg
witamina B5 (kwas pantotenowy): 0.95mg
witamina B2 (ryboflawina): 0.76mg
witamina B1 (tiamina): 0.64mg
witamina B6: 0.52mg
witamina K (Mk 7): 96,8mcg
kwas foliowy: 32mcg
potas: 2916mg
wapń: 868mg
fosfor: 696mg
magnez: 460mg
żelazo: 34,4mg
cynk: 12,6mg
mangan: 6,11mg
miedź: 2,67mg
selen: 35,3mcg
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: Po otwarciu przechowywać w lodówce.