Omega 3 firmy Weider codziennie wzmacnia Twoją dietę w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Kwasy tłuszczowe Omega 3 są niezbędne w naszej diecie, co oznacza, że organizm potrzebuje ich do prawidłowego funkcjonowania, ale nie może ich syntetyzować. Dlatego należy je spożywać z pożywieniem.
Kwasy tłuszczowe omega-3 możemy pozyskiwać głównie z pokarmów pochodzenia morskiego, np. Sinic, a także w niewielkich ilościach z nasion warzyw. Chociaż na ogół ich obecność w innych pokarmach jest rzadka, a ich wzmocnienie poprzez wysokiej jakości uzupełnienie może być pozytywne w zapobieganiu niedoborom.
JAK STOSOWAĆ OMEGĘ 3
2 kapsułki Weider Omega 3 (1200 mg Omega 3) z posiłkami
Wielkość porcji: 2 kapsułki żelowe
SKŁAD PRODUKTU na 2 kapsułki
WITAMINY
Witamina E 6,7 mg
OLEJ Z RYB (olej z ryb) 2000 mg
Omega 3 1200mg
• EPA (kwas eikozapentaenowy) 700 mg
• DHA (kwas dokozaheksaenowy) 500 mg
SKŁADNIKI: olej rybi, żelatyna, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; woda, witamina E (D-alfa-tokoferol), przeciwutleniacze (olejek rozmarynowy).